EPISODE 5: PRACTICE MAKES PERFECT(ION)

Hier in Amerika zeggen ze: Practice makes perfect! Daarom ga ik in deze aflevering op catwalkles bij Mandy Dyonne. Zij is een Nederlandse die in New York modellen coacht die shows lopen voor Marc Jacobs, Gucci, Valentino en Chanel. Ik zeg je eerlijk dat ik best wel wat van haar kan leren, want zelfs na al die modellenjaren ga ik nog wel eens onderuit… Kijk zelf maar 😉

Verder krijg ik beauty-advies van Ashunta Sheriff. Zij is de visagist van onder andere actrice Taraji P Henson (Cookie in de serie Empire) en heeft jarenlang gewerkt met zangeres Alicia Keys, P Diddy en 112. Om een professionele (cover)foto te kunnen maken heb je namelijk wel wat hulp nodig. Een goede fotograaf, belichting en Photoshop zijn niet genoeg. De basis moet goed zijn, je huid kan natuurlijk niet uit pukkels bestaan. Het perfecte canvas is een ‘flawless’ huid en daarvoor moet je smeren, scrubben en kwasten.

 • Wear sunscreen. Gebruik altijd een zonnefactor om je huid te beschermen tegen de zon. Dit is er bij mij echt ingehamerd door mijn boeker van het modellenbureau. Ook draag ik vaak een zonnebril of een pet wanneer het zonnig is.
 • Less is more. Schoonheid komt van binnenuit. Je moet blij kunnen zijn met wie je bent en wat je hebt. Het valt me op dat vrouwen die ouder worden vaak mooier zijn als ze minder make-up gebruiken en dus meer naturel zijn.
 • Clean your face. Maak altijd je gezicht schoon. Hoe moe ik ook ben, ik probeer altijd mijn make-up eraf te halen voordat ik naar bed ga.
 • Voor een stralende huid scrub ik mijn huid één keer per week zachtjes.
 • Ik ben al jong begonnen met het smeren van oogcrème omdat je daar als eerste ziet dat je lijntjes krijgt. Ik gebruik dagelijks een dag- en een nachtcrème en heb altijd een herbruikbare (Dopper) waterfles bij me.
 • Probeer 7 tot 8 uur slaap te pakken. Uren voor 12 tellen dubbel. Als je goed slaapt, heb je overdag ook minder behoefte aan snoep en fastfood omdat je zelf genoeg energie hebt.
 • Nutrition, want als je gezond eet zie je dat aan je huid.
 • Mijn favoriete beautyproduct is een goede concealer. Ik smeer een beetje onder mijn ogen voor een frisse blik. Ook een zwarte mascara vind ik onmisbaar.
 • XOXO, Tanja

  No tags