Mijn Boek: Help! Ik ben model

Wie weten er beter hoe het in de échte wereld van mode, fotografen, ontwerpers, stylisten en visagisten aan toe gaat dan de modellen zelf? Tanja Kok, internationaal ontdekt als model op haar 24ste, neemt je mee van achter de schermen naar vóór de camera en óp de catwalk.
Tanja vertelt zonder Instagram-filter over de dingen die zij als (beginnend) model meemaakte. Met welke verwachtingen teken je bij een bureau? Hoe word je gekeurd? Wat vinden je familie en vrienden ervan dat je dit werk doet? En hoe reageer je als je wordt ontdekt door… een modelizer?

Voor Help! Ik ben model interviewde Tanja talloze insiders die een kijkje geven in hun leven en eerlijk hun verhaal vertellen. Daaruit blijkt dat de modewereld duidelijk aan het veranderen is en ontwerpers en agentschappen gelukkig ook steeds meer rekening houden met diversiteit. Deze interviews worden afgewisseld met twaalf verhalen over het spannende, maar soms ook onthutsende, leven van internationale fotomodellen.

Tanja’s modellenleven is een jarenlange ontdekkingsreis geweest. Zelf was ze graag aan die reis begonnen mét de kennis van de tips en trucs die ze in Help!Ik ben model geeft. Met dit boek in de hand weet je precies wat het werkelijke leven van een fotomodel inhoudt, inclusief alle ups en downs. Want in een tijd van photoshoppen, opgepoetste selfies en filters is niets wat het lijkt.

Met adviezen van fotograaf Marc de Groot, supermodel Frederique van der Wal, stylist Fred van Leer, ontwerper Edwin Oudshoorn, hoofdredacteur Vogue Karin Swerink en vele anderen.

Tanja Kok (1985) studeerde communicatie en werkte al vijf jaar als redacteur en verslaggever bij NOS Jeugdjournaal toen ze aan een internationale modellencarrière begon. Ze bereisde al snel de hele wereld, schreef columns en maakte in New York een serie voor STYLETODAY.

Supermodel Rose Bertram:

‘In Help! Ik ben model staan adviezen van o.a. de fotograaf, de visagist en hoofdredacteur waarmee ik mijn eerste Vogue cover heb geschoten! “De insiders”vertellen in dit boek dat de persoonlijkheid van een model enorm belangrijk is voor succes. Mijn tip sluit daarbij aan: probeer je te onderscheiden.

Tanja geeft ook trainingen aan beginnende modellen en werkt ze aan een scenario voor een televisieserie.

No tags