EPISODE 1: AMERICAN DREAM

Als je dit leest ben ik in New York, mijn grote droom aan het najagen. In mijn hele lichaam voel ik de spanning én uitdaging voor dit nieuwe avontuur! Zal het mij lukken om voet aan de grond te krijgen als fotomodel in The Big Apple?

In een serie van acht afleveringen krijg ik tips en tricks van bekende fotomodellen, de trainer van de Victoria’s Secret models en verschillende fotografen én probeer ik in elke aflevering het perfecte covershot te maken. En dat alles ‘gewoon’ met de nieuwste smartphone van Huawei, de P10. Zo zie je maar: je hebt geen dure spullen nodig, zoals grote professionele camera’s, om een serie te maken.

Voor ik het wist stond ik in New York op het kantoor van een beroemd Nederlands fotomodel én top zakenvrouw: Frederique van der Wal. Ik bewonder haar enorm. Haar nummer 1 ‘How to make it in NYC’ tip is: ‘The impossible is possible!’ Dat advies neem ik zeker mee.

Mijn tips voor jou:

  1. Verzamel positieve mensen om je heen die in je geloven. Zij beïnvloeden je gedrag, gedachten en succes meer dan je denkt.
  2. Geloof in jezelf en zet dat stemmetje uit dat zegt dat je te dik, te dun, niet slim genoeg en ga zo maar door bent.
  3. Netwerken, het is net werken zeggen ze. Zie het vooral als iets leuks. Grijp elke kans die je krijgt. Ga naar feestjes en durf te praten met mensen om je heen. Als je even niet weet wat te zeggen maak dan een gemeend compliment over iemand zijn outfit bijvoorbeeld.
  4. Durf is ook meteen tip 4. Durf, durf en nog eens durf!
  5. Zet op papier wat je wil bereiken. Je moet het gaan doen. Schrijf het op. Als je het op papier zet is het namelijk de werkelijkheid.
  6. En de laatste tip. Visualiseer. Zo voelde ik al in Nederland hoe het is om door de straten van New York te lopen. In mijn hoofd hoorde ik Empire State of Mind en Alicia Keys zingen “Concrete jungle where dreams are made of.” Yes, dat is NY.

XOXO, Tanja

No tags